A három legjobb paleo grill fűszerkeverék

A nyárhoz a szabadban való főzés is hozzá tartozik, bár ismertem olyat, aki télen szeretett igazán bográcsozni. Azzal indokolta, hogy akkor nincs olyan meleg és sokkal jobban esik a tűz mellett lenni, mivel még melegít is. Mennyei csülkös pavalt főzött egyébként. Azért nyári estéken sem rossz egy kis bográcsozás vagy grillezés, pláne családdal vagy barátokkal. Összehasonlíthatatlanul jobb íze van az ilyen ételeknek. A grillezés szerintem külön tudomány, mert nagy odafigyelést igényel, ám nagyon is megéri. A megfelelő pácolás elengedhetetlen. Érdemes egy nappal a grillezés előtt befűszerezni a húsokat, bár a halak és szárnyasok esetében rövideb idő is elég, akár fél vagy egy óra is. Összegyűjtöttem nektek a három kedvenc paleo grill fűszerkeverék receptemet sertéshez, csirkéhez és marhához. Csak keverjétek össze és már szórhatjátok is a húsokra. 

paleo grill fűszerkeverék hozzávalók – sertés

1 evőkanál pirospaprika, 2 evőkanál fokhagyma granulátum, 1 evőkanál kakukkfű, 1 evőkanál majoranna, 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt fekete bors, 2 teáskanál cyenne bors. 

paleo grill fűszerkeverék hozzávalók – csirke

1 evőkanál bazsalikom, 1 evőkanál petrezselyemzöld, 1 evőkanál majoranna, 2 evőkanál kaukkfű, 1 evőkanál rozmaring, 2 evőkanál fokhagyma granulátum, 1 teáskanál só. 

paleo grill fűszerkeverék – marha

3 evőkanál dijoni mustár, fél teáskanál só, 1 teáskanál irospaprika, 1 teáskanál chilipor, 1 teáskanál fokhagymapor.