Mindenmentes gesztenye tekercs

Ez a recept arra is alkalmas, ha vendégeket vársz és nem akarsz órákat sütni azért, hogy megkínáld őket valami finomsággal. De arra is remek, ha hét közben vágysz egy kis csemegére. Remekül szeletelhető a mindenmentes gesztenye tekercs és egyet-egyet belerejthetsz az uzsonnás dobozba kényeztetés gyanánt. 

Hozzávalók: 

4 + 4 evőkanál őrölt mandula,

4 evőkanál tört török mogyoró,

3+3 evőkanál agavé szirup,

fél tábla – 5dkg – étcsokoládé, 

1 +1 teáskanál vanília aroma,

fél + fél teáskanál narancs olaj,

5 dkg vaj + 10 dkg

két marék mazsola,

1 csomag natúr gesztenye massza,

sütőpapír.

A mindenmentes gesztenye tekercs elkészítése

  1. Áztassuk be pár percre forró vízbe a mazsolát. 
  2. A kiolvasztott gesztenyemasszát összekeverjük a 4 evőkanál reszelt mandulával, 3 evőkanál agavé sziruppal, fél tábla reszelt csokoládéval, 1 teáskanál vanília aromával, 5 dkg puha vajjal, fél teáskanál narancsolajjal, a beáztatott mazsolával és a 4 evőkanál őrölt török mogyoróval. 
  3. Alaposan összekeverjük és megkóstoljuk, hogy elég édes-e. Ha nem tehetsz még bele ízlésed szerint édesítőt. 
  4. A masszát fél centi vékonyan a sütőpapírra kenjük és hűtőbe tesszük addig, amíg a tölteléket elkészítjük. 
  5. A 10 dkg puha vajat összekeverjük a 4 evőkanál őrölt mandulával, 3 evőkanál agavé sziruppal, 1 teáskanál vanília aromával és a fél teáskanál narancsolajjal. 
  6. Alaposan összekeverjük.
  7. A kihűlt gesztenyemassza tetejére simítjuk egyenletesen.
  8. Feltekerjük és ismét hűtőbe tesszük egy órára. 
  9. Forró késsel szeleteljük. 

Tipp:

Tovább gazdagíthatod az ízét egy-két csipetnyi fahéjjal.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben