Az időhiány és a kényelem szüli a legjobb megoldásokat az élet minden területén. A konyhában kiváltképp. A paleo párizsi gomba éppen ezen okokból keletkezett. Ez a recept is az anyukám találmánya, aki némileg túlvállalta magát egy közelmúltbeli családi összejövetelen. De mindenképpen szeretett volna nekem kedvezni rántott gombával.

Hozzávalók:
0,5 kg csiperkegomba, 3 tojás, 3-4 evőkanál zabpehelyliszt, 1 dl növényi tej, fél teáskanál só, 1 teáskanál mindenmentes ételízesítő, kókuszzsír.
A paleo párizsi gomba elkészítése:
- A tojásokat, növényi tejet alaposan összekeverjük.
- Hozzákeverjük a zabpehelylisztet és csomómentesre keverjük.
- Sózzuk, fűszerezzük.
- Beleforgatjuk a megtisztított gombákat.
- Forró kókuszzsírban világosbarnára sütjük.
Tipp:
Ehhez az ételhez az apró gombák a legideálisabbak. Sült édesburgonyahasáb illik hozzá, de kihűlve önmagában is kiváló.