Paleo párizsi gomba

Az időhiány és a kényelem szüli a legjobb megoldásokat az élet minden területén. A konyhában kiváltképp. A paleo párizsi gomba éppen ezen okokból keletkezett. Ez a recept is az anyukám találmánya, aki némileg túlvállalta magát egy közelmúltbeli családi összejövetelen. De mindenképpen szeretett volna nekem kedvezni rántott gombával. 

Hozzávalók:

0,5 kg csiperkegomba, 3 tojás, 3-4 evőkanál zabpehelyliszt, 1 dl növényi tej, fél teáskanál só, 1 teáskanál mindenmentes ételízesítő, kókuszzsír. 

A paleo párizsi gomba elkészítése:

  1. A tojásokat, növényi tejet alaposan összekeverjük. 
  2. Hozzákeverjük a zabpehelylisztet és csomómentesre keverjük. 
  3. Sózzuk, fűszerezzük. 
  4. Beleforgatjuk a megtisztított gombákat.
  5. Forró kókuszzsírban világosbarnára sütjük.

Tipp:

Ehhez az ételhez az apró gombák a legideálisabbak. Sült édesburgonyahasáb illik hozzá, de kihűlve önmagában is kiváló.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben