Sütőtöklé

Gyerekkoromban különleges üvegben árulták a sütőtöklevet. Imádtam. Aztán felnőttként Kubunak nevezték el. Nem olcsó mulatság, cserébe kevés benne az igazi zöldség, gyümölcs. Sütőtök szezon idején jöttem rá, hogy magam is el tudom készíteni. Íme a receptje, ahogy én készítem.

A három hozzávalót egyszerre is használhatjuk, úgy is nagyon finom.

Hozzávalók

sütőtök, alma vagy répa

Elkészítése

  1. A sütőtököt az almával puhára sütjük a sütőben.
  2. Miután kihűlt leturmixoljuk és annyi vízzel hígítjuk, amennyi ahhoz kell, hogy kellemesen folyékony legyen.
  3. Tehetük bele ízesítésként nyírfacukrot vagy bármilyen édesítőt.
  4. Ha saárgarépával készítjük, akkor a répákat érdemes gyümölcscentrifugával kipréselni és nyersen önteni bele a sütőtöklébe.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben