Omlett rókagombával

Rákaptunk az erdei gombákra. Bár így nyáron, pláne boltban ritkán kapni. Az egyik kedvenc boltunkban a közelmúltban mégis sikerült szert tenni rókagombára. Mivel FF kedvence a róka, erre a sárga gombára nem mondhatott nemet. Ugyanis nem annyira rajong a kalaposokért. Végül nem bánta meg és azóta követeli a folytatást. Ősszel nagyobb esélye lesz. 

Hozzávalók: 

25 dkg rókagomba, 6 tojás, 1 teáskanál kakukkfű, só, bors, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál zsír, fél csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál mentes ételízesítő. 

Az omlett rókagombával elkészítése:

  1. Üssük fel a tojásokat és ízesítsük mentes ételízesítővel és sóval ízlés szerint. 
  2. Fél evőkanálnyi zsírt tegyünk serpenyőbe és forrósítsuk meg. 
  3. Öntsük rá a felvert tojást. 
  4. Süssük meg mindkét oldalát úgy, mintha palacsinta lenne.
  5. Csúsztassuk tányérra, amikor megsült.
  6. Tegyük a maradék zsírt a serpenyőbe.
  7. Tegyük rá a felkockázott hagymát és pároljuk üvegesre. 
  8. Dobjuk rá a felkockázott rókagombát és keverjük át alaposan.
  9. Fűszerezzük meg kakukkfűvel, egy-két csipet sóval és egy csipet borssal. 
  10. Süssük addig fedő alatt, amíg megpuhul. 
  11. Végül szórjuk rá a felaprított petrezselyemzöldet. 
  12. Forgassuk át és töltsük bele a tojáslepénybe.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben