Omlett rókagombával
Rákaptunk az erdei gombákra. Bár így nyáron, pláne boltban ritkán kapni. Az egyik kedvenc boltunkban a közelmúltban mégis sikerült szert tenni rókagombára. Mivel FF kedvence a róka, erre a sárga gombára nem mondhatott nemet. Ugyanis nem annyira rajong a kalaposokért. Végül nem bánta meg és azóta követeli a folytatást. Ősszel nagyobb esélye lesz.

Hozzávalók:
25 dkg rókagomba, 6 tojás, 1 teáskanál kakukkfű, só, bors, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál zsír, fél csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál mentes ételízesítő.
Az omlett rókagombával elkészítése:
- Üssük fel a tojásokat és ízesítsük mentes ételízesítővel és sóval ízlés szerint.
- Fél evőkanálnyi zsírt tegyünk serpenyőbe és forrósítsuk meg.
- Öntsük rá a felvert tojást.
- Süssük meg mindkét oldalát úgy, mintha palacsinta lenne.
- Csúsztassuk tányérra, amikor megsült.
- Tegyük a maradék zsírt a serpenyőbe.
- Tegyük rá a felkockázott hagymát és pároljuk üvegesre.
- Dobjuk rá a felkockázott rókagombát és keverjük át alaposan.
- Fűszerezzük meg kakukkfűvel, egy-két csipet sóval és egy csipet borssal.
- Süssük addig fedő alatt, amíg megpuhul.
- Végül szórjuk rá a felaprított petrezselyemzöldet.
- Forgassuk át és töltsük bele a tojáslepénybe.