Paleo kelkáposzta-főzelék

Amennyire nem szerettem gyerekkoromban, annyira szeretem a kelkáposzta-főzeléket. Addig nem is volt baj, amíg a paleo el nem uralta a konyhámat. Először zablisztes rántással készítettem. Az sem eretnekség, de találtam még jobb megoldást a paleo kelkáposzta-főzelék sűrítésére.

Hozzávalók:

1 kisebb fel kelkáposzta, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, fél teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál majoranna, 0,5 dl növényi tej, 1 teáskanál mentes ételízesítő, 2 közepes fej édesburgonya, 1 teáskanál só, 1 evőkanál zsír, víz.

A paleo kelkáposzta-főzelék elkészítése:

  1. A felaprított kelkáposztát fazékba tesszük és leöntjük annyi vízzel, hogy még ne lepje el.
  2. Főzzük 10-15 percet.
  3. Hozzáadjuk a felkockázott édesburgonyát és főzzük 8-10 percig együtt.
  4. Beleöntjük a növényi tejet.
  5. Összekeverjük a zsírt, a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát.
  6. A paprikás keveréket a kelkáposztához adjuk és elkeverjük.
  7. Kiveszünk egy kisebb adagot a kelkáposztás főzelékből és összeturmixoljuk.
  8. Visszatesszük a főzelékbe és elkeverjük. Ezzel sűrítjük.

Tipp:

Ha túl hígnak találod a főzeléket, akkor két dolgot tehetsz. Mielőtt leturmixolnál belőle vegyél ki a levéből. A második, hogy turmixolj le még többet a főzelékből.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben