Sült zöldségek indiai módra

Ez az egyik legegyszerűbb étel, amelyből gyors vacsora lehet. Mág hús sem kell hozzá. A hűtő alsó dobozában sínylődő zöldségeket is simán felhasználhatjuk ehhez az ételhez, így akár nevezhetjük maradékmentőnek is. A zöldségekből nem írok mennyiségeket, mert annyit tégy bele, amennyit csak akarsz. Ha jobban szereted például a hagymát, akkor abból többet.

Hozzávalók:

Vöröshagyma, brokkoli, sárgarépa, édesburgonya, zeller, petrezselyemgyökér, fokhagyma, zsír, curry fűszerkeverék.

Elkészítése:

  1. Az összes zölséget felszeleteljük, lehetőleg csíkokra. A brokkolit kis rózsákra szedjük.
  2. Serpenyőben legalább 2 evőkanál zsírt hevítünk.
  3. Beledobjuk a zöldségeket, kivéve a fokhagymát és a hagymát.
  4. Közepes hőmérsékleten sütjük.
  5. Közben rétesszük az összezúzott fokhagymát.
  6. Amikor már majdnem minden zöldség puha, hozzátesszük a vöröshagyma csíkokat is.
  7. Megszórjuk curry fűszerkeverékkel és alaposat átkeverjük.
  8. Akkor kész, amikor a hagyma is puha lesz.

Tipp:

Zöldségek közül tehetsz még bele kelbimbót, káposztát, karfiolt, karalábét vagy akár paprikát is.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben