Lenmaglisztes paleo kenyér

Bundáskenyérre vágytunk. Mindenevő korunkban ez volt az egyik kedvencük. Nagy nosztalgiával gondolunk vissza rá. Persze az anyukám a királynője a bundáskenyér készítésnek. Nála senki nem tudja jobban készíteni. Ezért is fordult elő oly gyakran, hogy haza felé indulva az út felénél telefonáltam neki, hogy érkezem. Mire odaértem, már az asztalon gőzölgött a friss bundáskenyér, amely ketcuppal és hagymával az igazi. Mivel megkívántuk, és egyébként is kellett valami kenyér féleség a frissen megszerzett tepertőkrémünknek, így elkészült a lenmaglisztes paleo kenyér.

 

Hozzávalók:

125 gr lenmagliszt, 185 gr tápiókaliszt, 30 gr szezámmagliszt, 2 teáskanál mindenmentes sütőpor, 1 teáskanál só, 4 tojás, fél dl kókuszzsír, 2 teáskanál ecet.

A lenmaglisztes paleo kenyér elkészítése:

  1. A lenmagylisztet, tápiókalisztet, szezámmaglisztet, sót, sütőport alaposan összekeverjük. 
  2. Külön összekeverjük a tojásokat az olajjal és ecettel. 
  3. A száraz és folyékony hozzávalókat összekeverjül. 
  4. Jól formázható tésztának kell lennie. Ha túl száraz lenne, adj hozzá még egy kis vizet. 
  5. Hosszúkás kenyérformát gyúrunk belőle. 
  6. A külsejét bekenjük kókuszzsírral. 
  7. 190 fokos sütőben 30 percig sütjük.
  8. Kihülés után szeletelhető. 

Tipp: 

Az ecet íze nem érződik rajta, de helyettesítheted is citromlével.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben