Maradékmentő: paleo csokis csók
A növényitej készítése során visszamaradó kókuszreszelék vagy dió, mandula és egyéb magreszelék hasznosítására rengeteg megoldást kipróbáltam már. Nagyon sajnálom kidobni, így amikor nincs időm azonnal felhasználni, elteszem a mélyhűtőbe. Így akkor is van alapanyagom, amikor esetleg nem főzök valamilyen tejet. A Paleo csokis süti hirtelen felindulásból készült, miután a Férjek Ferrarijától elhangzott egy kétségbeesett kérdés: nem tudnál valami csokis sütit készíteni. Persze, hogy tudtam és meg is volt vele elégedve.
Használhatsz aszalt gyümölcsök helyett paleo lekvárt is.
Hozzávalók
kókusztejmaradék vagy 5 púpozott evőkanál kókuszreszelék, 3 evőkanál szezámliszt, 5 dkg vaj, 8 dkg étcsokoládé (3/4 tábla), 3 marék mazsola, 6-8 szem datolya, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 evőkanál zabliszt.
Elkészítése
- A datolyát és mazsolát beáztatjuk.
- Az étcsokoládét apró darabokra vágjuk.
- A vajat megolvasztjuk.
- A beáztatott és megpuhult aszalt gyümölcsöket összeaprítjuk.
- Az összes hozzávalót összekeverjük alaposan.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi halmokat teszünk a masszából.
- Előmelegített sütőbe 190 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.