Fűszeres pulykacomb mindenmentesen

Nagyon beleszerettem egy fűszerkeverékbe. Használtam már többször, például a töltöt cukkininél és a marokkói csirkénél is. Annyira finom, hogy muszáj volt egy újabb ételben kipróbálnom, amely a fűszeres pulykacomb mindenmentesen nevet kapta. Pillanatok alatt elkészül, mert kontakt grillben sütöttem, de ugyanúgy finom lesz, ha sütőben vagy akár serpenyőben sütöd. 

A fűszerkeveréket Ras el Hanout-nak nevezik, amely marokkói fűszerkeverék. Van benne kurkuma, koriander, csípős paprikapor, édeskömény, só, fokhagymapor, római kömény, görögszéna, őrölt fekete bors, gyömbérpor. Otthon te is összekeverheted, ha megveszed hozzá az alapanyagokat. De keresheted készen is a nagyobb fűszerboltokban. 

Hozzávalók:

70 dkg pulykacomb, só, fűszerkeverék, zsír.

A fűszeres pulykacomb mindenmentesen elkészítése:

  1. A pulykacombból egy centi vastag szeleteket vágunk. 
  2. Megsózzuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel. 
  3. Megkenjük zsírral a forró grill lapokat.
  4. Rátesszük a húsokat és 8-10 perc alatt készre sütjük. 

Tipp:

Serpenyőben sült zöldségekkel a legfinomabb.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben