Paleo gumivitamin

Tudtad, hogy a körte remek gyógyítója a köszvényes bántalmaknak? Mivel a férjem néha küzd köszvénnyel, így ősszel rendesen feltankolunk körtével. Esszük, amíg csak lehet. Most nyáron ráadásul remek termés volt a családi kiskertben is, így alapanyagból nincs hiány. Ezért is született meg a házi paleo gumivitamin, amely gyors, olcsó és nem utolsó sorban finom is.

A körte nem csak a köszvényre van jó hatással, hanem számos más jó tulajdonsága is van. Például jó rostforrás így megelőzheti a vastagbélrákot. Remek forrása az A-, C- és K-vitaminnak és a réznek. Elősegíti a véralvadást, megelőzi és késleleteti a csontritkulást, megakadályozza az érelmeszesedést, szívbetegségeket, szívelégtelenséget. Szóval szuperfoodnak is kikiálthatjuk teljes joggal.

Mivel a családi kiskert körtefája ontotta idén a gyümölcsöket, így mi is kaptunk szép számmal téli változatot. Ez egy olyan különleges fajta, hogy nem is lehet gyümölcscentrifugával kipréselni a levét. Megpróbáltam, de inkább sűrű szósz lett belőle lé helyett. Így biza nem lehetett meginni. Ezért elhatároztam, hogy gumivitamin alapja lesz. Tettem hozzá por alakú C-vitamint, hogy ne barnuljon meg és egyébként is jót tett a nagyon édes körtének egy kis savanyú. Belekevertem instant zselatint és egy dobozba öntöttem. (A zselatin az izületi porcok megőrzéséért felel.) Úgy két órát tartózkodott a “dobozos körte” a hűtőben. Kiborítottam egy nagy vágódeszkára és kockákra szeleteltem.

Nagy sikert arattam vele. Kitettem egy helyes kis tányérra a konyha asztalra. Aki arra járt biztosan falatozott belőle, így gyorsan elfogyott. Azért megmentettem belőle egy kisebb mennyiséget, amelyet a kollégákon teszteltem. Náluk is átment a rostán és ízlett nekik. Így bátran ajánlom nektek is. Kisgyerekeknek remek édesség és vitaminforrás egyben. Nem kell a drága és mindenféle egyéb anyagokkal dúsított gumivitamint megvenni a patikában.