Mi tagadás, utálom a spenótot, viszont az anyukám kertjét nyaranta ellepi. Olyannyira, hogy a család minden tagját bevetjük az “elpusztításhoz”, s hát ez alól én sem bújhatok ki. Így született ez a recept, amely számomra is ehetővé varázsolja ezt a zöldséget. Magam is meglepődtem, mennyire bejön. A legnagyobb ellenállást is megtöri a spenót irányában.
Hozzávalók
40 dkg paraj, 3 tojás, 3 kanál sűrű kókusztejszín, 3 kanál zabliszt.
Elkészítése
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
- A parajt megfőzzük, és áttörjük. (Készíthető fagyasztott spenótból, azt csak fel kell olvasztani.)
- Hozzákeverjük a tojássárgákat, a kókusztejszínt, a zablisztet és a tojások felvert, kemény habját.
- Kiolajozott, lisztezett tepsibe borítjuk, elegyengetjük.
- Előmelegített sütőben 180 fokon, 20-25 perc alatt megsütjük.
Hozzávalók a töltelékhez
50 dkg karfiol, 1 dl kókusztejszín vagy fél dl , 3 dkg reszelt sajt,5 dkg darált sonka.
Töltelék elkészítése
- A sós vízben megfőtt, apróra szétszedett karfiolt összekeverjük az apróra vágott sonkával, a tejföllel, és ezzel a lapot félig megtöltjük.
- Mint a piskótatekercset összetekerjük.
- Néhány percre a sütőbe tesszük, hogy átforrósodjon.
- Felszeletelve tálaljuk. Megszórhatjuk még reszelt sajttal is a tetejét.