Datolyaszirup

Elfogyott az eritrit és én mindenképpen süteményt akartam készíteni. Viszont rengeteg datolya tartózkodott a kamrában. Ekkor gyúlt fény a fejemben és készült a datolyaszirup, amely valójában datolapüré és tökéletesen alkalmas az édesítésre. Nagyon egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 1 “tálca” aszalt datolya,
  • 0,5 dl szűrt víz.

Elkészítése:

  1. A datolyát befőttesüvegbe tesszük és forró vizet öntünk rá úgy, hogy teljesen ellepje.
  2. Egy-két napig hagyjuk állni lefedve. 
  3. A datolyáról leöntjük a vizet és átöblítjük. 
  4. Kimagozzuk és lehúzzuk a külső héját. 
  5. Összeturmixoljuk a 0,5 dl vízzel. 
  6. Befőttesüvegben hűtőben tároljuk. 

Tipp: 

Mazsolával is készítheted. Süteményekbe kiváló gyümölcsös édesítés lesz.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben