Datolyaszirup
Elfogyott az eritrit és én mindenképpen süteményt akartam készíteni. Viszont rengeteg datolya tartózkodott a kamrában. Ekkor gyúlt fény a fejemben és készült a datolyaszirup, amely valójában datolapüré és tökéletesen alkalmas az édesítésre. Nagyon egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók:
- 1 “tálca” aszalt datolya,
- 0,5 dl szűrt víz.
Elkészítése:
- A datolyát befőttesüvegbe tesszük és forró vizet öntünk rá úgy, hogy teljesen ellepje.
- Egy-két napig hagyjuk állni lefedve.
- A datolyáról leöntjük a vizet és átöblítjük.
- Kimagozzuk és lehúzzuk a külső héját.
- Összeturmixoljuk a 0,5 dl vízzel.
- Befőttesüvegben hűtőben tároljuk.
Tipp:
Mazsolával is készítheted. Süteményekbe kiváló gyümölcsös édesítés lesz.