Könnyű nyári ételek forró augusztusi napokra

Bár már csak néhány hét maradt az idei nyárból, azért az időjárás nem kegyelmez: tartogat még számunkra igazi nyári, forró napokat. Ilyenkor pedig kinek van kedve a nehezebb, zsírosabb ételekhez? Olyan könnyű nyári ételek receptjét gyűjtöttem össze, amely ezeken a kánikulai napokon esnek a legjobban ebédre vagy akár vacsorára. 

Zöldséges könnyű nyári ételek

A nyári ételek el sem képzelhetők zöldségek nélkül. A friss salátákon túl érdemes őket a serpenyőnek is megmutatni, mert remek és laktató lakomákat lehet belőlük készíteni. Ilyen például azok a sült zöldségek, amelyeket indiai módra fűszerezek. Ehhez tartok otthon többféle indiai fűszerkeveréket és kedvem szerint válogatok belőle. zöldségek összetétele is időszakonként változó, ilyenkor nyáron édesburgonya, sárgarépa, vöröshagyma, kelbimbó, zöld ceruzabab, cékla, cukkini vagy épp csillagtök kerül bele. 

Nincs nyár lecsó nélkül. Nálunk a sima tojásos lecsó volt eddig a favorit, ám ez idén dugába dőlt FF gyomra miatt. Persze egy cseppet sem bánom, mert egészen fantasztikus cukkini lecsót sikerült összedobnom még elsőre is. Érdekessége, hogy sem paprika, sem paradicsom nem kerül bele, mégis igazi lecsó íze és állaga van. Azóta ez a kedvenc étel nálunk olyannyira, hogy télre üvegekbe is kerül majd az alapanyagból. 

Akár vacsorára is

Vacsorára vagy akár desszertnek is tökéletesen megállja a helyét a mindenmentes gyümölcsleves. Az a legjobb benne, hogy bármilyen idénygyümölccsel remekül elkészíthető. Mostanság friss őszibarackkal, almával, fügével, feketeszederrel és néha áfonyával felturbózva készül. Az össze turmixolt eper helyére kerül a füge, amelyből ugyanúgy lehet elkészíteni a leves alapját. Pár héttel később kerülhet bele körte és szőlő is. 

Amennyiben mégiscsak valami tartalmasabbra vágynál, mint a könnyű nyári ételek, akkor próbáld ki a 

grillezett paleo csirkét keleti módra. Nem kell feltétlenül begyújtanod a grillt hozzá, bár úgy a legfinomabb és mindez akár egy kellemes, délutáni elfoglaltság is lehet mondjuk barátokkal. De az is elég, ha egy kontaktgrillen vagy asztali elektromos grillen készted, esetleg egy serpenyőben.