A legjobb medvehagymás rántotta

Igazi villásreggeli, amelyet akár hétköznap is elkészíthetsz, mert nem telik sok időbe. A tavaszi ízt a medvehagyma adja hozzá. Hónaposretekkel egyenesen mennyei a medvehagymás rántotta. Ezzel biztosan jól indul a reggel.

Hozzávalók (2 főre):

5 tojás, 2 szelet füstölt sonka, 1 szelet füstölt zsírszalonna, csipet só, 5-6 levél medvehagyma.

Elkészítése:

  1. Felverjük a tojásokat és megsózzuk. (Tehetünk bele sómentes ételízesítőt.)
  2. Beletesszük az apróra vágott medvehagymát.
  3. A kockára vágott zsírszalonnát serpenyőben felolvasztjuk.
  4. Kiszedjük a tepertőt.
  5. Beledobjuk a sonkát, de csak jól átforgatjuk a forró zsíron.
  6. Ráöntjük a fűszeres, medvehagymás tojást a sonkára.
  7. Megkeverjük.
  8. Rászórjuk a tepertőt és addig sütjük, amíg a tojás megdermed.
  9. Hónaposretekkel tálaljuk.