Halloween ételek: véres ujjak, édes pókok a tányéron

Még mindig vannak olyanok, akik hevesen tiltakoznak a halloween ünnepe ellen, ám ezzel egyidőben feltartóztathatatlanul tarol. Idén is. Ráadásul már nem csak édességekkel kell készülnünk a becsöngető gyerekeknek, hanem az ételeinkbe is befurakodott ez a furcsa, kissé ijesztő esemény. A héten mi is ráhangolódunk erre és halloween ételek kerülnek az asztalunkra. Ráadásul könnyen, gyorsan és takarékosan, ahogy azt már megszokhattátok. 

A halloween ételek sorában az első nem is igényel túl nagy főzőcskét. Elég hozzá mindenmentes virsli, amelyet akár a neten kutakodva is megtalálhatsz. Szükséges alapanyag még a tojás, némi házi ketchup, paleo majonéz, uborka és édesburgonya. 

Az első teendőd, hogy megfőzd a tojásokat, mert ebből lesz mad a fejjel lefelé fordított töltött tojás. Amíg forró fürdőt vesznek a tojások, van időd foglalkozni az édesburgonyával. Ahhoz, hogy pókot tudj formálni belőle vékony és viszonylag hosszú hasábokra kell vágnod azután, hogy a két végéből karikázol néhányat, pontosan annyit, ahány pókot akarsz összerakni. 

Amikor minden póklábat és potrohot kisütöttél egy kis kókuszzsírban, akkor jöhetnek a virsli újjak. Ehhez vágd ketté a virsliket. Vágj ki a végéből egy kicsi, lapos darabot, ez lesz a körme. Ezután hasítd be vékonyan az “ujjperceknél” és máris dobhatod a pókok után a forró kókuszzsírba. Forgasd át és süsd legfeljebb öt percig. 

Mindezek után törd fel a már főtt tojásokat, majd vágd ketté és készítsd el belőle a klasszikus töltött tojást, majd fordítsd “arccal” lefelé. Három féle módon tálalhatod a halloween ételek közt. Lehet belőle pók, amelyhez a hátára rajzolj házi ketchuppalkereszteket és édesburgonya lábakkal teheted teljessé a kompozíciót. Avagy koponyát is alkothatsz belőle egy hegyes, éles kés segítségével. A szemgödrébe érdemes egy kis ketchupot csepegtetni. 

Egy kis ketchup és majonéz valamint uborkaszeletek segítségével zöld szemeket is kanyaríthatsz belőlük. 

Halloween ételek közt édesburgonya pók

Pókot édesburgonyából is kivitelezheted. A kerek darabkák szolgálnak a potrohaként, majd a kis hasábok lehetnek a lábai. 

Az ujjak végét mártsd ketchupba, így nagyon komor lesz a hangulata. A ketchupból és a majonézből remek véreres szemeket formázhatsz egy fogpiszkáló segítségével. 

A vékonyra szeletelt uborkákat csak kedved szerint dobd a tányérra, nagyon feldobja a sötét hangulatot. 

Ezt a menüt tálalhatod reggelire, ebédre, de akár vacsorára is. A lényeg, hogy a hangulat jó legyen. Annak nem muszáj komornak és sötétnek lennie. Egyétek vidáman!