Így legyen mindenmentes uborka salátád télire

Idén különösen szép terméssel örvendeztetett meg az uborka. Nem győztük megenni. Mivel saláta uborka volt, így nem igazán gondoltam eltevésre, de végül a nagy mennyiség győzött és mégis megpróbáltam. Kétféle módon tartósítottam őket. 

Mindenmentes uborka a legegyszerűbben

Az első megoldás volt a legegyszerűbb, a második pedig a kísérlet. Tehát a leggyorsabb módja a salátauborka tartósításának az, ha lefagyasztjuk. Ehhez érdemes meghámozni, majd uborkagyalun átküldeni. Ezután már csak zacskókba kell tenni és bedobni a mélyhűtőbe. 

Amikor előveszed, majd télen egy jó sült csirke mellé, akkor már nem is kell lesózni és kifacsarni. Ugyanis a fagyasztástól pont olyan lesz, mintha megsóztad és kifacsartad volna. Csak bele kell dobni a salátalébe és tálalhatod. 

Mindenmentes uborka saláta üvegben

Ha üvegben tesszük el a saláta uborkát, akkor kicsit hasonlítani fog a kovászos uborkára. Ez sem sokkal bonyolultabb megoldás, mint az első, de időigényesebb. 

Az uborkákat vágjuk legalább négy részre hosszában. Tegyük jól kifertőtlenített üvegekbe szorosan egymás mellé. Tegyünk mellé torma darabkákat és fokhagyma gerezdeket is. 

Készítsünk számunkra ízletes felöntőlevet az alábbi összetevőkből: víz, ecet, édesítő, csipet só, egész bors, koriandermag, köménymag és babérlevél. 

Forraljuk fel a levet és öntsük rá az uborkára. Tegyük félre és három napon át ismételjük meg a felöntést. Ezután zárjuk le és mehet a kamrapolcra.