Sütőtökpüré

A családban megoszlik róla a vélemény. Szerintem pedig kiváló és laktató köret sült húsokhoz. Sőt rántott zöldséghez és húsokhoz is.

Tehetsz bele valódi fokhagymát is, de akkor maximum egy gerezdet. Azért teszek bele granulátumot, mert nem annyira erős az íze.. Csókálló. A granulátum egyébként nem más, mint szárított fokhagyma. Vigyázz, nehogy összekeverd a fokhagymasóval, mert abban só és már E szám is megtalálható.

Hozzávalók

egy fél sütőtök, 5 dkg vaj, só, bors, fokhagyma granulátum.

Elkészítése

  1. A megsült sütőtököt kiszedjük a héjából és tálba tesszük.
  2. Hozzádobkuk a puha vajat.
  3. Sózzuk, borsozzuk és hozzá teszünk két teáskanálnyi fokhagymaport.
  4. Összeturmixoljuk botmixerrel.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben