Tűzre vele: íme a paleo grillkolbász

Nagy kedvencem az elektromos, asztali grill. Sokkal egyszerűbb használni, mint az igazi faszenes változatát. Könnyebben elmosható, nem égnek rá a húsok és nem is füstöl annyira. Akár az erkélyünkön is használhatjuk és meg is tesszük. Persze elsősorban nyáron kerül elő. Minden nyárnak meg van a maga kedvenc sütögetős étele, ezúttal a paleo grillkolbász nyerte el nálunk ezt a címet. 

Sok nemzetnek meg van a maga darált húsos, grillezett étele. Ismerjük a kebabot, a csevapcsicsát, köftét, miccset avagy leánykori nevén a mititeit, de akár ide sorolhatjuk az amerikaiak hamburgerét vagy a mi fasírtunkat. Mindegyik alapjaiban ugyan az. Darált hús, fűszerek, tojás és ezután irány a grillrács vagy a sütő. Mindezt figyelembe véve nyugodtan kísérletezhetsz te is a saját ízlésedre szabott grillkolbászal. Most megmutatom az én kedvencem.

Nem szükséges hozzá sok összetevő és nagyon gyorsan elkészül. A magam részéről jégsalátával, uborkaszeletekkel és némi hagymával körítem. Egy kis paleo majonézzel néha meglocsolom a köretet és kész is. Ennél gyorsabb és egyszerűbb nyári vacsora kevés van. 

Formáját tekintve nem kell ragaszkodni a hosszúkás alakzathoz, lehet belőle korong is. Ez utóbbi esetben akkor készítenék mellé grillezett cukkinit is és azzal tálalnám. Erre is mehet egy kis házi majonéz avagy házi ketchup

Hozzávalók: 

25 dkg darált hús

1 teáskanál só

2 teáskanál majoranna

1 csapott teáskanál fokhagyma por

fél teáskanál őrölt kömény

4 csipetnyi őrölt szegfűszeg

1 tojás

zsír a sütéshez

A paleo grillkolbász elkészítése: 

A darált húst tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a fűszereket. 

Ezután üssük bele a tojást. 

Keverjük össze kézzel alaposan. 

Formázzunk belőle hosszúkás formákat. 

A grillrácsot zsírozzuk be, majd tegyük rá a kolbászokat.

Süssük világos barnára minden oldalát. 

Tipp:

Elkészítheted akár serpenyőben vagy asztali, elektromos grillen vagy kontaktgrillben is.