Mindenmentes brokkolikrém leves

Ismét itt a brokkoli szezonja és egyre több üzletben kínálják visszautasíthatatlan áron. Mivel sok jó hatása van a szervezetünkre, így nálunk mostanság rendszeresen asztalra kerül ez a zöld virág. Mi több, mióta FF tudja, hogy – többek közt – rákmegelőző hatása van, így nem csak ímmel-ámmal megeszi, de egyenesen kéri is és a tetejébe még ízlik is neki. 

A brokkolikrém leves alapja a húsleves vagy csontleves. Úgy szoktam áthidalni, hogy amikor húslevest készítek, akkor ipari mennyiséget állítok elő. Ennek egy részét lefagyasztom és bármikor elő tudom venni krémleves céljára. Legutóbb libalevest fagyasztottam le, különösen finom lett belőle a mindenmentes brokkolikrém leves. 

Hozzávalók:

1 fej brokkoli, 2 evőkanál zsír, 10 dkg kemény sajt, 2-3 liter húsleves, só ízlés szerint. 

A mindenmentes brokkolikrém leves elkészítése:

  1. A zsíron félpuhára pároljuk a megtisztított brokkolit. 
  2. Ráöntjük a húslevest és addig főzzük, amíg meg nem puhul. 
  3. Botmixerrel átturmixoljuk. 
  4. Reszelt kemény sajttal a tetején tálaljuk. 

Tipp:

Készíthetsz hozzá sült répakockákat vagy pirított bacon kockákat is. Ezekkel még tartósabb lesz. Tovább krémesítheted az ízét egy kis kókusztejszínnel.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben