A tojásos nokedli és a borsóleves jelentette számomra a tavaszt mindenevő koromban. A borsóleves ment, de a tojásos nokedli maradt a paleo étrendben is. Szigorúan ecetes zöldsalátával az igazi.
A zabliszt sok vizet képes felvenni. Ha nem elég folyós a tészta a megadott mennyiségű vízzel, tegyél hozzá még.
Hozzávalók
fél kg zabliszt, 2 teáskanál só, 2 dl víz, 4 evőkanálnyi zsír, 10 tojás.
Elkészítése
- A zablisztbe beleszórjuk a sót.
- Beleöntjük a vizet.
- Forró, sós vízbe szaggatjuk.
- Amikor feljön a víz tetejére, leszűrjük.
- Serpenyőben megforrósítjuk a zsírt.
- Rádobjuk a galuskát.
- Ráöntjük a sózott felvert tojást.
- Addig sütjük kevergetés mellett, amíg a tojás megdermed.