Sült csirke mexikóira hangolva

Amikor gyors ebédre vagy vacsorára van szükség, azonnal a sütőhöz fordulok segítségért. A tepsibe belehajigálok mindent pár perc alatt és úgy egy óra múlva tálalok. Ezt nevezem én minimális befektetésnek és maximális nyereségnek. Pár napja így készült a sült csirke mexikóira hangolva. 

A legutóbb kicsit kísérletezőbb kedvemben voltam az átlagosnál és épp egy csirke fajita recept elolvasása után vonultam ki a konyhába. Mivel FF és én sem vagyok nagy barátja a csípős ételeknek, így a chilipor kimaradt, és édes pirospaprika porral pótoltam. Ám, ha te szereted a csípős-fűszeres ízeket, akkor bátran használj bármilyen csípős paprikaport, akár chilit vagy magyar pirospaprikát. 

További újításokat is bevezettem a receptbe, ugyanis a paprikán és a hagymán túl tettem még a köretbe más zöldségeket is. Így sokkal gazdagabb lett az íze a köretnek. Ezért lett a neve sült csirke mexikóira hangolva, mert csak emlékeztet rá, de azért tényleg nagyon finom lett. 

Hozzávalók:

3-4 csirkecomb,

1 evőkanál zsír,

3 kisebb sárgarépa,

1 petrezselyem gyökér,

1/4 brokkoli és a szára, 

fél kápia paprika,

1 fej vöröshagyma,

fél édesburgonya,

1 teáskanál őrölt kömény,

2 teáskanál fokhagymapor,

1 teáskanál pirospaprika por,

1 dl víz,

só, bors ízlés szerint.

A sült csirke mexikóira hangolva elkészítése:

A fűszereket egy kisebb tálkában összekeverjük.

A zöldségeket gyufaszél méretűre aprítjuk.

Tepsibe tesszük, rátesszük a fűszerek felét és összekeverjük.

A fűszerek másik felével pedig a csirkecombokat fűszerezzük be, amelyeket szintén a tepsibe teszünk. 

190 fokon 45-50 perc alatt ropogósra sütjük.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben