Az egyik leggyorsabb vacsora, még akkor is, ha a hazaérkezésemkor veszem ki a mélyhűtőből a májat. Forróvízbe teszem a májat csomagostul. Mire végzek a zöldségpucolással és aprítással annyira felolvad, hogy szeletelhető legyen.
Ha dupla adagból készíted, akkor lehet belőle reggelire májkrém. Kiveszed a felét a májnak és leturmixolod. Adsz hozzá olvasztott zsírt és, ha úgy ítéled meg fűszerzheted még fokhagymával, majorannával, sóval, borssal.
Hozzávalók
1 csomag csirkemáj, zsír, pirospaprika, majoranna, bors, só, egy darab zeller, három szál sárgarépa, két nagyobb fej hagyma, fél csomag fagyasztott kelbimbó, három gerezd fokhagyma.
Elkészítése
- A forró zsírra rádobjuk a felcsíkozott zellert, sárgarépát és a ketté vágott kelbimbókat.
- Átforgatjuk és ké-három percig összesütjük.
- Rádobjuk a felszeletelt csirkemájat és átforgatjuk.
- Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük majorannával.
- Rátesszük a fokhagymát. (Lehetőleg összenyomva, ha nincs nyomód fel is kockázhatod apró darabokra)
- Rászórjuk a pirospaprikát és fél percig kevergetjük vele.
- Ráöntünk fél dl vizet.
- Öt percig fedő alatt pároljuk.