A legfinomabb mindenmentes rántott hús

Már nem először készítek rántott húst mindenmentesen, mindegyik nagyon finom volt, de azért még mindig nem volt olyan, mint a hagyományos. Mivel gyünyörű csontos karajt zsákmányoltam a kedvenc hentesemnél, így egyértelmű volt, hogy egy remek csontleves és rántott hús lesz belőle. Igen ám, de idő közben bele szerettem az édesburgonya lisztbe. Így belecsempésztem és nem bántam meg. Így lett most a legfinomabb mindenmentes rántott hús vasárnap ebédre, sült édesburgonya hasábbal. 

Hozzávalók:

80 dkg csontos karaj, zabpehelyliszt, édesburgonyaliszt, só, mindenmentes ételízesítő, 2 tojás, 1 dl zabtej, kókuszzsír, fokhagyma granulátum.

A legfinomabb mindenmentes rántott hús elkészítése:

  1. A karajt 1 centis vékony szeletekre vágjuk.
  2. Kiklopfoljuk 2 mm vastagságúra.
  3. Mindkét felét megszórjuk egy csipet sóval és egy csipet fokhagyma granulátummal.
  4. A tojásokat összekeverjük fél teáskanál sóval, 1 teáskanál mindenmentes ételízesítővel és 1 dl zabtejjel.
  5. A zabpehely lisztet összekeverjük az édesburgonya liszttel. (Három evőkanál zabpehely liszthez egy evőkanál édesburgonya lisztet keverünk.)
  6. A fűszerezett húsokat először a tojásos keverékbe mártjuk.
  7. Beleforgatjuk a lisztkeverékbe. 
  8. Forró kókuszzsírban mindkét oldalát világosbarnára sütjük. 
  9. Édesburgonya hasábbal tálaljuk.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben