Egyszerű paleo farsangi fánk pillanatok alatt

Ha máskor nem is, de nagyböjtig biztosan szezonja van a fánknak. Bár a magam részéről simán megeszem, mi több akár el is készítem az év bármely szakában. Ezúttal egy kicsit faragtam a hozzávalókon és a kisütés módszerén is. Ugyanis az egyszerű paleo farsangi fánk elektromos fánksütőben készül. 

Az én gépem nem is kifejezetten csak fánkok sütésére alkalmas, inkább eredetileg gofri sütő, csak cserélhető benne a lemez és így az egyik fánkokat formál. Egyébként nagyon hasznos szerkezet és remek egyszerű paleo farsangi fánk készíthető vele, méghozzá pillanatok alatt. 

Ha nincs ilyen sütőd, akkor megsütheted muffin formában is a sütőben. Vagy kipróbálhatod a paleo Marcza-fánkot vagy a hagyományos paleo farsangi fánkot

Hozzávalók:

1 evőkanál útifűmaghéj,

2 tojás,

3 púpozott evőkanál zöldbanán liszt,

1 dl víz,

1 mokkáskanál szódabikarbóna,

1 csipet citromsav vagy pár csepp citromlé

1 késhegynyi sztivia por vagy ennek megfelelő édesítő

1 teáskanál vanilia aroma

vaj a sütéshez

Az egyszerű paleo farsangi fánk elkészítése: 

Egy tálban verjük fel a tojást. 

Keverjük hozzá az édesítőt, a szódabikarbónát és a vanília aromát.

Ezután keverjük bele az útifűmaghéjat és a zöldbanán lisztet. 

Keverjük bele a csipetnyi citromsavat és végül öntsük fel a vízzel és alaposan keverjük el. 

Melegítsük fel a fánksütőt.

Kenjük be vajjal a kis mélyedéseket és tegyünk mindegyikbe egy evőkanálnyi tésztát. 

Süssük addig, amíg kissé megbarnul a fánkok teteje. 

Lekvárral tálalva az igazi.