Almaszósz bármilyen esetre

Árválkodott még a konyhapulton néhány alma, amelyek finoman szólva sem voltak már ropogósak. A nagy melegben almás pitét nem volt kedvem készíteni. Így jutott eszembe az almaszósz, amely, mint kiderült sokoldalúan felhasználható. Lehet vele pácolni, remek kiegészítőköret és önmagában is finom. Mindössze két hozzávaló szükséges hozzá, a harmadik már a befőttes üveg. A citrom azért kell bele, mert így nem lesz ronda barna az almaszósz. 

Hozzávalók:

alma (amennyi csak van), 1 citrom. 

Az almaszósz elkészítése:

  1. Hámozzuk meg az almákat.
  2. Aprítsuk fel kis kockákra.
  3. Tegyük lábasba és locsoljuk meg citromlével.
  4. Alacsony lángon kezdjük el főzni. 
  5. Addig főzzük, amíg sűrű mártás nem lesz belőle.
  6. Alaposan kifertőtlenített üvegbe tegyük.
  7. Száraz dunsztban, fejjel lefelé hűtsük ki.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben