Szilvás fejjel lefelé süti gluténmentesen, cukormentesen és tejmentesen

A kerti szilvafa most kezdte el érlelni igazán a gyümölcsét. Annyira különleges íze van, hogy egyetlen szemet sem hagyunk kárba veszni. Ha zölden lepotyog, akkor savanyúság lesz belőle, amely a végén már inkább édesség, mint savanyúság. Ezúttal a szilvából szilvás fejjel lefelé süti gluténmentesen, cukormentesen és tejmentesen készült. Akárki megkóstolta megesküdött rá, hogy teljesen szilvás gombóc íze van. 

Hozzávalók:

1 kg szilva, 6 tojás, 6 evőkanál eritrit + a szilva szórásához, 6 evőkanál zabpehelyliszt, 3 evőkanál fahéj, 1 teáskanál szódabikarbóna. 

A Szilvás fejjel lefelé süti gluténmentesen elkészítése:

  1. A szilvákat félbe vágjuk és kimagozzuk.
  2. Megszórjuk fahájjal és eritrittel.
  3. Sütőpapírral fedett tepsibe tesszük vágott felükkel lefelé a szilvákat. Ha marad a tetejükre tesszük a többi szilvát.
  4. A tojásokat szétválasztjuk. 
  5. A fehérjét habbá verjük.
  6. Amikor a hab félkemény, hozzá tesszük – keverés közben – kanalanként a hat evőkanálnyi eritritet.
  7. Hozzá keverjük a tojások sárgáját.
  8. Ezután hozzá keverjük – még mindig folyamatos keverés közben – a szódabikarbónát. 
  9. Ezután egy szilikonlapát segítségével óvatosan belekeverjük a zabpehelylisztet. 
  10. Ráöntjük a szilvákra a tésztát.
  11. 180-190 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben