Töltött gomba egyszerűen

Óriási kalapú csiperkéket fedeztem fel a minap a zöldségespultnál, alig birtam elhinni, mit látok. Tenyérnyi nagyságú kalapokkal csücsültek a polcon. Nem tudtam ellen állni. Először úgy gondoltam, hogy rántva tálalom, de aztán más ötletem támadt és megtöltöttem őket. Mivel sok időm nem volt, ezért lett töltött gomba egyszerűen.

Hozzávalók:

6 nagy fejű csiperke gomba, 1 vöröshagyma, 6 tojás, 2 teáskanál kaukkfű, só, 3 gerezd fokhagyma, 1 nagy marék spenót, 1 teáskanál fokhagyma granulátum, 2 szál vékonyabb répa, só, 2 teáskanál mentes ételítesítő, 1 evőkanál zsír.

A töltött gomba elkészítése:

  1. Kitörjük a tönköket a kalapokból.
  2. A kalapokat tepsibe helyezzük és a belsejüket alaposan megsózzuk, megszórjuk kaukkfűvel.
  3. Beleöntünk egy egész tojást.
  4. A toges tetejére sót és mentes ételízesítőt szórunk.
  5. A gomba karimájára vékonyan fokhagymagranulátumot szórunk.
  6. A gombafejeket 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg megdermed a tojás.
  7. A tönköket felaprítjuk.
  8. Forró zsírba dobjuk a felkockázott sárgarépákat, majd hozzáadjuk a felaprított gombatönköket.
  9. Sózzuk, megszórjuk kaukkfűvel.
  10. Rányomjuk a fokhagymagerezdeket.
  11. Amikor a sárgarépa megpuhult, hozzádobjuk a felszeletelt vöröshagymát.
  12. Amikor a hagyma megpárolódott, hozzátesszük a spenótot.
  13. Akkor kész, amikor a spenót megfonnyadt.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben