Amikor gyorsan szeretnék ebédet vagy vacsorát az asztalra tenni, akkor jó barátom a serpenyő, sok fűszer és némi hús. Így született meg a fűszeres csirke csíkok receptje is, amely nálunk igazán nagy siker és a neve ellenére pulykából készül. Gyors, finom és pénztárcabarát. Mi kell ennél több?
Hozzávalók:
1 pulykafelsőcomb filé, 3 evőkanál zsír, 1 teáskanál só, 1 teáskanál kakukkfű, 1 teáskanál fokhagymagranulátum, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál őrölt köméynmag, , 1 teáskanál majoranna, 1 teáskanál oregánó, 1 csipet rozmaring, 1 csipet őrölt feketebors.
A fűszeres csirke csíkok elkészítése:
- A húst nagyon vékony hosszúkás csíkokra vágjuk.
- Összekeverjük a fűszereket a pirospaprika kivételével.
- Megforrósítjuk a zsírt egy serpenyőben.
- Amikor már füstöl a zsír, rádobjuk a húscsíkokat.
- Megfűszerezzük és addig sütjük, amíg megpirul a hús széle.
- Rászórjuk a pirospaprikát is és átforgatjuk.
- Salátával tálaljuk.
Tipp
Készítheted csirkecomb filéből vagy sertéscombból is.