Fűszeres csirke csíkok

Amikor gyorsan szeretnék ebédet vagy vacsorát az asztalra tenni, akkor jó barátom a serpenyő, sok fűszer és némi hús. Így született meg a fűszeres csirke csíkok receptje is, amely nálunk igazán nagy siker és a neve ellenére pulykából készül. Gyors, finom és pénztárcabarát. Mi kell ennél több?

Hozzávalók:

1 pulykafelsőcomb filé, 3 evőkanál zsír, 1 teáskanál só, 1 teáskanál kakukkfű, 1 teáskanál fokhagymagranulátum, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál őrölt köméynmag, , 1 teáskanál majoranna, 1 teáskanál oregánó, 1 csipet rozmaring, 1 csipet őrölt feketebors.

A fűszeres csirke csíkok elkészítése:

  1. A húst nagyon vékony hosszúkás csíkokra vágjuk.
  2. Összekeverjük a fűszereket a pirospaprika kivételével.
  3. Megforrósítjuk a zsírt egy serpenyőben.
  4. Amikor már füstöl a zsír, rádobjuk a húscsíkokat.
  5. Megfűszerezzük és addig sütjük, amíg megpirul a hús széle.
  6. Rászórjuk a pirospaprikát is és átforgatjuk.
  7. Salátával tálaljuk.

Tipp

Készítheted csirkecomb filéből vagy sertéscombból is.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben