Füves sült csirke paleo módra

A barátnőm büszke arra, hogy a csirkét számtalan különféle módon el tudja készíteni. Én meg arra vagyok büszke, hogy ez így is van. Igazolni tudom, hogy valóban így van és jobbnál-jobb receptjei vannak. Nagyon régen készített nekem “négyfüves” sült csirkét. A hozzávalók közül nem mindegyikre emlékszem. Így, amikor ott álltam a tepsibe rakott csirkecombok felett, akkor ami “füvet” találtam a fűszeres polcomon, azt ráraktam. Nem bántam meg. 

Hozzávalók:

2 egész csirkecomb, 2 teáskanál só, pár csipet bors, 2 teáskanál oregánó (szurokfű), 2 teáskanál kakukkfű, 2 teáskanál borsikafű, 2 dl almalé.

Elkészítése:

  1. Keverjük össze a fűszereket egy kis csészében.
  2. Szórjuk be alaposan a combok minden oldalát.
  3. Öntsük az alalevet a hús alá.
  4. 200 fokos sütőben kb. 1 óra alatt elkészül. 

Tipp:

Az almalé helyett önthetsz a hús alá bármilyen gyümölcslevet, de akár vizet is. Úgy is finom lesz. Ha azt szeretnéd,hogy a hússal együtt a köret is elkészüljön kevés munkával,akkor dobj a combok mellé répát, zellert, édesburgonyát, fehérrépát, brokkolit, kelbimbót vagy karfiolt. Bármelyiket külön-külön vagy vegyesen. De tálalhatod friss salátával balzsamecetes öntettel.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben