Paleo receptek hétköznapokra

Egy étel nem attól lesz feltétlenül finom, ha órákig készül, mi pedig rabszolgaként hajlongunk a vágódeszka és a tűzhely felett. Persze vannak olyan ételek, és alapanyagok, amelyekhez feltétlenül idő kell, de ezeket én a ráérős napokra tartogatom. Amikor nincs rohanás, nincs más kötelezettség. Van egy gyűjteményem: paleo receptek hétköznapokra. Ezeket veszem elő, amikor szorít az idő. 

Azt is fontos tudni, hogy főzni csak jókedvűen szabad. Ha unottan, idegesen, nagyon fáradtan vagy frusztráltan kezdesz neki, akkor eleve kudarcra van ítélve az egész. Nekem is vannak ilyen napjaim, amikor egész egyszerűen már nincs kedvem főzni. Már megtanultam a magam kárán, hogy ilyenkor inkább eszünk valami kész ételt (értsd: szalonna, sonka, füstölt kolbász, kemény sajt, lilahagyma, vagy egyszerű főtt tojás hasonlók), mert a rántotta is ehetetlenné válhat a kezeim között. 

Ám az egy cseppet sem akadályoz meg a főzésben, ha csak rövid idő áll a rendelkezésemre. Ezekre az alkalmakra tartogatom a gyorsan elkészíthető ételeimet, de az is előfordul, hogy még abban a kis időben is eszembe jut valami olyan megoldás, amelynek eredménye egy új fogás. Most három kedvencemet osztom meg veletek, íme apaleo receptek hétköznapokra. 

Elegáns húsgombóc

Amennyiben nem csak az számít, hogy gyorsan valami finom étel kerüljön a kosztosaid tányérjába, hanem a küllemével is csábítani szeretnél, akkor ez lesz a te receptet. A húsos kuglóf ugyanis amilyen egyszerű, olyannyira látványos is. Tulajdonképpen egy feltuningolt húsgombóc, nagyon elegáns ruhába öltöztetve. Akkor is tökéletes választás, ha vacsoravendégeket vársz és őket szeretnéd elkápráztatni. Ráadásul több időd is marad az előkészületekre és vendégeidre. 

Ebéd negyed óra alatt

Ha különlegesebb ízekre vágysz, de gyorsan, akkor mindenképpen meg kell kóstolnod a fűszeres csirkemellet sült körtével. Ez aztán szinte elronthatatlan. Csak egy egész csirkemell kell hozzá és néhány édes körte. Nálunk ez gyakran készült addig, ameddig tartott a kerti körte, mert olyannyira könnyű és finom. 

Ezt is nyugodtan felvállalhatod azon vendégeid előtt, akiket megvendégelnél ebéddel vagy vacsorával. 

Paleo receptek hétköznapokra: leggyorsabb megoldás

hirtelen sült majoránnás karaj talán a leggyorsabb az összes eddig felsorolt étel között. Ugyanis csak fel kell szeletelni és befűszerezni a húst és máris mehet már a serpenyőbe. A körettel sem kell sokat bíbelődnöd, mert két maréknyi, citromos-olívaolajon öntettel meglocsolt salátával is tálalhatod. Sőt talán ez is illik hozzá a legjobban, miután a sertéshús eléggé markáns és laktató.