Paleo kenyérlángos

Benéztem a hűtőbe a minap és számos maradék húsos szalonna, kolozsvári szalonna és szarvas szalámi darabkákat találtam néhány szelet füstölt sonka társaságában. Gyors ebédet akartam varázsolni mindebből és sikerült is paleo kenyérlángos formájában. 

Olyan jól sikerült, hogy másnap is ez lett a menü ebédre, még szerencse, hogy a feltétként szolgáló darabkákból még maradt. Mivel nagyon kevés is elég, így maradt még árván belőle, szóval nem lehetetlen, hogy paleo kenyérlángos lesz még a héten. 

Mivel nekünk belefér olykor-olykor a zab, pontosabban a zabpehely, így ezúttal zabpehelylisztből készült az alap. Ha neked nem fér bele, akkor készítheted bármilyen paleo liszt keverékéből is. A lényeg, hogy nyújtható tésztát készíts. 

Hozzávalók:

4 púpozott evőkanál zabpehelyliszt

1 teáskanál só

1-2 dl víz

füstölt sonka

császár szalonna

füstölt kolbász

erdélyi szalonna

vaj

15 dkg kemény sajt

A paleo kenyérlángos elkészítése:

A liszttel keverjük össze a sót és a vizet. Könnyen nyújtható tésztát gyúruk.

Kinyújtjuk nagyon vékonyra nyújtófával egy sütőpapíron. 

A tetejét megkenjük nagyon vékonyan vajjal.

Rátesszük a tetejére a vékonyra szeletelt szalonnákat, sonkát és a kolbászt. 

Megszórjuk reszelt sajttal.

200 fokos sütőben 5-6 perc alatt elkészül. 

TIPP:

A feltéteket szabadon variálhatod, nem kell az összes, amit én rá tettem. Kiegészítheted még gombával vagy lilahagymával.