Elronthatatlan és fűszeres ez az egytálétel. A citromos-pikáns csirke tele van gyümölcsökkel és melengető, finom fűszerekkel. Ígérem, hogy tényleg csupán tíz perces munka van vele.
A recept hozzávalóit két főre adtam meg, így amennyiben több személyre főzöl értelemszerűen növelni szükséges a mennyiségeket.
A megadott fűszerek mennyiségével nem lesz túl csípős, ám ezen változtathatsz, ha te jobban kedveled a forró ízeket.

Hozzávalók:
3 csirkecomb
fél citrom leve
késhegynyi cayenne bors,
fél teáskanálé kurkuma
késhegynyi római kömény,
fél teáskanál pirospaprika (lehet csípős is)
1 gerezd fokhagyma
A citromos-pikáns csirke elkészítése:
A citrom levével keverjük össze a fűszereket.
Kenjük rá a csirkecombokra a masszát és hagyjuk pácolódni eg órát. De akár egész éjszakán át is rajta maradhat a hűtőben.
Dobjuk köré a felkockázott alma és édesburgonya darabokat.
Öntsünk alá 1 dl vizet.
190 fokon 45-50 perc alatt elkészül.
TIPP:
Ha szereted a csípősebb ízeket, akkor bánhatsz nagyvonalúbban a cayenne borssal és használhatsz a piros őrölt paprikából csípőset. Mi több ebben az esetben még a római köményből is nyugodtan szórhatsz többet a páclébe.