Citromos-pikáns csirke mindenmentesen

Elronthatatlan és fűszeres ez az egytálétel. A citromos-pikáns csirke tele van gyümölcsökkel és melengető, finom fűszerekkel. Ígérem, hogy tényleg csupán tíz perces munka van vele. 

A recept hozzávalóit két főre adtam meg, így amennyiben több személyre főzöl értelemszerűen növelni szükséges a mennyiségeket. 

A megadott fűszerek mennyiségével nem lesz túl csípős, ám ezen változtathatsz, ha te jobban kedveled a forró ízeket. 

Hozzávalók:

3 csirkecomb

fél citrom leve

késhegynyi cayenne bors,

fél teáskanálé kurkuma

késhegynyi római kömény,

fél teáskanál pirospaprika (lehet csípős is)

1 gerezd fokhagyma

A citromos-pikáns csirke elkészítése:

A citrom levével keverjük össze a fűszereket.

Kenjük rá a csirkecombokra a masszát és hagyjuk pácolódni eg órát. De akár egész éjszakán át is rajta maradhat a hűtőben. 

Dobjuk köré a felkockázott alma és édesburgonya darabokat. 

Öntsünk alá 1 dl vizet.

190 fokon 45-50 perc alatt elkészül. 

TIPP: 

Ha szereted a csípősebb ízeket, akkor bánhatsz nagyvonalúbban a cayenne borssal és használhatsz a piros őrölt paprikából csípőset. Mi több ebben az esetben még a római köményből is nyugodtan szórhatsz többet a páclébe.