Vajas – fűszeres csirke kevés munkával

Amikor nem sok időm van a konyhában tevékenykedni, akkor mindig jóbarátom a sütő. Csak bedobok ezt-azt és otthagyom fél-egy órára és minden egyéb közreműködés nélkül elkészül az ebéd vagy a vacsora. A vasjas-fűszeres csirke is ilyen. Tizenöt percnyi meló és páratlanul finom ebéd. 

Ráadásul nem kell külön köretet sem készíteni, minden egyszerre készül egy, egy tepsiben. Idő és energia takarékos megoldás rohanós hétköznapokra vagy olyan hétvégékre, amikor nem feltétlenül szeretnél sokat a konyhában lenni. 

A receptnél mennyiségeket nem adok meg, mert akárhány főre elkészítheted. Arra sincsenek szabályok, hogy melyik fűszerből mennyit kell szórni a csirkecombra. Én egyébként ugyanannyit szórtam mindegyikből. A vajból pedig egy tepsibe három-négy csirkecombhoz és a maradék helyen elhelyezkedő zöldségekhez legalább 10-15 dekányi vajat tehetsz. De akár többet is, el biztosan nem rontja az ízét. 

Hozzávalók:

vaj,

csirkecomb,

majoránna,

fokhagyma granulátum,

só,

kakukkfű,

brokkoli,

édesburgonya,

répa,

fehérrépa,

víz.

Vajas – fűszeres csirke elkészítése:

  1. A csirkecombokat tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe és mindkét oldalukon szórjuk meg a fűszerekkel.
  2. Tegyük melléjük a feldarabolt zöldségeket és azokat is szórjuk meg egy kevés fűszerrel. 
  3. Vágjuk a vajat egy centis kockákra és tegyünk egy-egy kockát a csirkecombokra. A maradék kockákat pedig egyenletesen szórjuk szét a zöldségek között. 
  4. Öntsünk legalább egy bögrényi vizet a tepsibe. 
  5. 190 fokon legalább 45 percig sütjük.