Paleo receptek kezdőknek – gyorsan és egyszerűen

Emlékszem mennyit törtem a fejem azon, hogy mit főzzek, amikor belevágtam a paleo étrendbe. Össze szedtem minden alapanyagot, ami nem fért bele a paleóba vagy kidobtam vagy elajándékoztam, érdemeik szerint. Milyen jó is lett volna paleo receptek kezdőknek című kiskönyv, de akkoriban még nagyon gyerekcipőben járt minden. Pedig sokat segített volna a kezdeti hetekben, hónapokban ahhoz, hogy beleszokjak és beletanuljak az étrendváltásba. Ötleteket adhatott volna arra, hogy az a csekélyke alapanyag, ami a hűtőmben vagy a kamrapolcomon maradt, mihez kezdhetnék. Ugyanis a gyors és egyszerű ételek kiestek, mert se rizs, se krumpli, se tészta, se kenyér, se borsó és így tovább. Tehát semmi olyan, amelyből gyorsan, finom ételt tudtam varázsolni. 

Viszonylag sok időmbe telt mire kialakítottam a menütervet és azt a stratégiát, hogy mit ehetek akkor, ha nincs időm főzni. Azóta eltelt már tíz év és számos olyan alapanyag előkerült, amely megkönnyíti a paleósok életét, a készétel házhozszállításról már nem is beszélve. 

Azért annak párja nincs, ha magunk főzünk, relaxáló elfoglaltságnak sem utolsó. Éppen ezért összegyűjtöttem három olyan receptet, amelyet kezdők is könnyedén elkészíthetnek és persze nagyon finom. 

Gyorsan a sütőből

Avajas fűszeres csirke valóban kevés munkát igényel, így nem csak egyszerű az elkészítése, de időtakarékos is. A végeredményről pedig senki nem mondja meg, hogy ennyire gyors és egyszerű. Akár vendégváró ételnek is készítheted biztosan nagy sikered lesz majd vele. Ha vacsorára sütöd, akkor a maradékot másnap ebédre magaddal viheted a munkahelyedre. Mondjuk, ha épp otthonról dolgozol, akkor is lehet másnap az ebéded. 

Serpenyős egytálétel

zöldséges – mandulajoghurtos csirkecsíkokhoz csupán egy serpenyőre van szükséged, no meg az alapanyagokra. Javaslom, hogy minden alapanyagot készíts oda, mert igen gyorsan elkészül ez az étel is. Azt is fontos tudni, hogy a mandulajoghurtot már csak akkor tedd bele, amikor elzártad a serpenyő alatt a hőt. Ugyanis, ha nem így teszel, akkor egész egyszerűen eltűnik az ételből. pedig éppen az a cél, hogy szaftossá tegye a ragut. 

Paleo receptek kezdőknek – pikáns húsgombóc

Sokat nézelődtem a svéd bútorgyár delikátesz boltjában, de sajnos nem találtam paleo kompatibilis húsgombócot. Ezért úgy döntöttem készítek én magam és minden szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy egészen jól sikerültek apikáns paleo húsgombócok. Ráadásul igen egyszerű elkészíteni, ezért neked is jó szívvel ajánlom, akár kezdő vagy a konyhában és a paleóban, akár nem.