Töltött cukkini korong gluténmentesen

Újabb cukkini receptre kényszerített a családi kiskert hihetetlen termés mennyisége. Persze ez nem panasz, mert a gasztro-kreativitásom maximálisan kitombolhatom ilyenkor. Könnyű vacsorára vágytunk, de gyorsan. Volt a hűtőben cukkini és füstölt kolbász. Ebből lett a laktató menü, a töltött cukkini korong gluténmentesen.

Hozzávalók: 

közepes cukkini fele, 2 tojás, só, 4-5 evőkanál zabpehelyliszt, füstölt kolbászkarikák, kemény sajt, zsír. 

A töltött cukkini korong gluténmentesen elkészítése:

  1. A cukkinit késes aprítóban apróra vágjuk. 
  2. Hozzá keverjük a két tojást. 
  3. Megsózzuk. 
  4. Bele tesszük a zabpehelylisztet és alaposan összekeverjük.
  5. Forró serpenyőbe 1-2 teáskanálnyi zsírt melegítünk.
  6. Ráteszünk egy-egy evőkanálnyit a masszából.
  7. Két-három kolbászkarikát belenyomunk a halmokba.
  8. Érdemes egy kicsi masszával elfedni a kolbászokat.
  9. Amikor már világosbarna az egyik oldala, akkor megfordítjuk. 
  10. Másik felét is világosbarnára sütjük. 
  11. Tányérra szedjük és megszórjuk reszelt, kemény sajttal a tetejét. 

Tipp: 

Önmagában is nagyon finom, mintha szendvics lenne. Reggelire is eheted. De akár tükörtojás köreteként is laktató étel lehet, immár ebédre.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben