Töltött cukkini korong gluténmentesen
Újabb cukkini receptre kényszerített a családi kiskert hihetetlen termés mennyisége. Persze ez nem panasz, mert a gasztro-kreativitásom maximálisan kitombolhatom ilyenkor. Könnyű vacsorára vágytunk, de gyorsan. Volt a hűtőben cukkini és füstölt kolbász. Ebből lett a laktató menü, a töltött cukkini korong gluténmentesen.

Hozzávalók:
közepes cukkini fele, 2 tojás, só, 4-5 evőkanál zabpehelyliszt, füstölt kolbászkarikák, kemény sajt, zsír.
A töltött cukkini korong gluténmentesen elkészítése:
- A cukkinit késes aprítóban apróra vágjuk.
- Hozzá keverjük a két tojást.
- Megsózzuk.
- Bele tesszük a zabpehelylisztet és alaposan összekeverjük.
- Forró serpenyőbe 1-2 teáskanálnyi zsírt melegítünk.
- Ráteszünk egy-egy evőkanálnyit a masszából.
- Két-három kolbászkarikát belenyomunk a halmokba.
- Érdemes egy kicsi masszával elfedni a kolbászokat.
- Amikor már világosbarna az egyik oldala, akkor megfordítjuk.
- Másik felét is világosbarnára sütjük.
- Tányérra szedjük és megszórjuk reszelt, kemény sajttal a tetejét.
Tipp:
Önmagában is nagyon finom, mintha szendvics lenne. Reggelire is eheted. De akár tükörtojás köreteként is laktató étel lehet, immár ebédre.