Paleo kávés sütemény

Igazából tortának készült, mert FF születésnapja közeleg. Mivel kizárt nálunk cukrászdai torta, így kísérletbe kezdtem. Azért a paleo kávés sütemény lett a torta alapja, mert FF kávéfüggő.

Hozzávalók:

  • 3 érett banán,
  • 1 csomag zselatin (6 lap),
  • 5 nagyobb aszalt datolya,
  • fél doboz kókusztejszín (1,5 dl),
  • 1 adag főzött kávé,
  • 3 tojás,
  • 3 evőkanál eritrit,
  • 3 evőkanál kókuszliszt,
  • 1 teáskanál szódabikarbóna,
  • 1 evőkanál nagyon finomra őrölt kávé.

Elkészítése:

  1. A tojásfehérjét habbá verjük.
  2. Amikor már kemény a hab hozzáadjuk keverés közben az eritritet.
  3. Ezután a tojássárgájákat.
  4. A kókuszlisztet és az őrölt kávét lapáttal, lassan kevergetve adjuk hozzá.
  5. 190 fokos sütően 25 percig sütjük. Tűpróbát érdemes végezni. (Beleszúrod a tűt, ha nem lesz tésztás, akkor megsült a süti.)
  6. A banánt turmixba tesszük.
  7. Hozzáadjuk a kimagozott datolyát, kókusztejszínt, a főtt kávé felét és összeturmixoljuk.
  8. A maradék kávét felmelegítjük és a káztatott zselatinlapokat ebben oldjuk fel.
  9. Hozzáadjuk a turmixhoz és alaposan összekeverjük.
  10. Ráöntjük a süteményre a turmixot.
  11. Hűtőben pár órát hűtjük.

Tipp: Ha koffeinmentes kávéból készíted bármikor eheted. Ha nem, akkor számolj a koffeintartalmával.