Édesburgonya röszti gofrisütőben

Gyors, laktató és sós harapni valóra vágytam. Megakadt a szemem a gofrisütőn, már régen használtam, pedig nagyon hasznos jószág. A hűtő zöldséges rekeszében pedig egy kicsit fonnyadt édesburgonya árválkodott. Kizárt, hogy kidobjak egy édesburgonyát, hacsak nem ehetetlenné rohadt. Így megpucoltam és lett belőle édesburgonya röszti gofrisütőben. Némi házi, füstölt kolbásszal és uborkával körítve, egészen kiadós reggeli vált belőle. 

Hozzávalók:

1 nagyobb édesburgonya, 1 tojás, 1 dl víz, só, 1 teáskanál mentes ételízesítő, 2-3 evőkanál édesburgonyaliszt, zsír a sütéshez. 

Az édesburgonya röszti gofrisütőben elkészítése:

  1. A meghámozott édesburgonyát késes aprítóban apró darabokra aprítjuk. 
  2. Hozzáadjuk a tojást, vizet és a fűszereket.
  3. Alaposan elkeverjük. 
  4. Hozzá keverjük az édesburgonyalisztet és alaposan elkeverjük. 
  5. A megforrósított gofrisütő mindkét lapját megkenjük zsírral.
  6. 2-3 evőkanálnyit teszünk a masszából a gofri sütőben.
  7. Addig sütjük, amíg világosbarna lesz. 
  8. Ehetjük önmagában, de szendvicsalapként is használható.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben