Tavaszi kedvenc: medvehagymás fasírt
Nagy népszerűségnek örvend tavasszal a medvehagyma és nem alaptalanul. Pikáns ízével nem csak a megrögzött hagymakedvelőket veszi le a lábáról, hanem azokat is, akik kevésbé vannak oda például a vöröshagymáért. Azon túl, hogy nyersen rátesszük a szendvicsekre, érdemes vele kísérletezni is. Nálunk ezúttal medvehagymás fasírt készült és a köretben is ez a tavaszi zöldség lett a kiegészítő elem.
Készítheted hétköznapi ebédként is, mert a medvehagymának olyan jó tulajdonsága van, hogy nem igazán marad nyoma a leheleteden. Ráadásul ez a medvehagymás fasírt az egyik legegyszerűbb recept, alig kell hozzá valami, ám épp ez adja a finom ízét. Javaslom, hogy nagyobb lukú darálón leküldött sertés lapockát vegyél, abból sokkal finomabb lesz a húsgombóc, mint a majdnem pépessé darált változatból.
Ezúttal sült zsenge cukkini, zellerszár és sárgarépa lett a körete ennek az ételnek, de tálalhatod salátával is, amelybe mindenképp rejts el egy kis medvehagymát. Sült édesburgonya is passzol hozzá, érdemes azzal is kipróbálni.
Minden esetre, ha szereted a medvehagymát, akkor most vásárolj gyakran, mert gyorsan véget ér a szezonja. Persze lehet tartósítani is, például pesto formájában a következő hónapokra, de azért frissen is érdemes belőle sokat enni, mert egyben remek gyógynövény is.

Hozzávalók:
- 25 dkg darált sertéshús
- egy csomag medvehagyma
- 2 teáskanál majoránna
- fél teáskanál só
- 1 tojás
- 3-4 evőkanál zsír
- 2 közepes zsenge cukkini
- 2-3 levél szárzeller
- 2 közepes sárgarépa
A medvehagymás fasírt elkészítése:
- A darált húst keverjük össze fél csomag apróra vágott medvehagymával, két-három csipet sóval, a majoránnával, tojással és tegyük félre.
- Vágjuk vékony szeletekre a répát, cukkinit és a szárzellert.
- Forrósítsunk fel két evőkanálnyi zsírt egy serpenyőben és dobjuk rá a sárgarépát.
- Süssük két-három percig kevergetve, majd dobjuk hozzá a szárzellert.
- Süssük együtt újabb két-három percig, majd dobjuk hozzá a cukkinit.
- Sózzuk meg és kevergetve süssük addig, amíg a zöldségek mindegyike megpuhul.
- Vegyük le a tűzhelyről és ekkor keverjük hozzá a felaprított medvehagyma másik felét.
- Melegítsük meg maradék két evőkanálnyi zsírt egy serpenyőben és süssük ki benne a korongokra formázott darált húst. Akkor jó, ha világosbarna mindkét fele.