Nagyjából ugyanaz a receptje, mint a hagyományosnak, ám ebből hiányzik a rizs. A tetejére tojással elkevert reszelt sajt kerül. Ezt is kihagyhatod, ha a sajt gondot okoz. Akkor azt javaslom, késes aprítóban darálj össze egy kis kelkáposztalevelet, ezt keverd össze tojással és vízzel vagy házi kókusztejjel és öntsd a tetejére. Cukkinivel, csillagtökkel is működik ugyanez. A megadott mennyiségek két főre értendők.
Hozzávalók
0,5 kg darálthús (olyan, amit szeretsz vagy akciós), egy nagyobb fej kelkáposzta, három nagy fej hagyma, zsír, só, pirospaprika, bors, tárkony, lestyán.
Elkészítése
- A kelkáposztát leveleire szedjük.
- A leveleket forró vízben puhára főzzük. (kb.: 10 perc)
- Az összekockázott hagymát zsíron megpirítjuk.
- Amikor kezd üveges lenni, beledobjuk a darálthúst.
- A húst fehéredésig sütjük a hagymával.
- Rászórjuk a pirospaprikát és a többi fűszert.
- Egy-két percig kevergetjük.
- Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje a húst.
- Kb. 10 percig forraljuk.
- Egy tűzálló tálat kizsírozunk és befedjük a kellevelekkel.
- Rátesszük a darálthúst. Így rétegezzük. A legutolsó réteg kellevél legyen.
- Tetejére öntjók a tojással elkevert sajtot vagy kellevelet.
- Forró sütőben addig sütjük, amíg megbarnul a teteje.