Cordon bleu gluténmentesen

Ez az étel is azért született, amiért oly sok másik is. FF megkívánta a cordon bleu-t, vagyis a sonkával, sajttal töltött panírozott húst. Olyan lett, mint a hagyományos, de csak ráérős hétvégi ebédekre javaslom az elkészítését. Kell neki idő, mire összerakjuk és kisül. Érdemes ugyanis kicsit alacsonyabb hőfokon sütni és forgatni, hogy átsüljön. Ha rászánod maga, biztosan sok dicséretet zsebelhetsz majd be érte. Javaslom, hogy csontos sertés karajt vegyél hozzá. Fejtsd le a csontot a húsról, nem bonyolult, csak a csont mentén kell végigszántani a késsel. Így ugyanis lehet egy alapanyagból egy egész menüd. Ugyanis a csontból készíthetsz levest rengeteg zöldséggel benne. 

Még egy jótanácsom maradt számodra: ha teheted hagyományos eljárással készült 

Hozzávalók:

csontos karaj, szeletelt füstölt sonka, 15 dkg kemény sajt (ementáli), 2 tojás, 1 dl növényi tej, zabpehelyliszt, édesburgonyaliszt, kókuszzsír, só, fokhagyma granulátum, mentes ételízesítő.

Cordon bleu gluténmentesen elkészítése: 

  1. A kicsontozott karajt egy centis szeletekre vágjuk. 
  2. Kikopfoljuk a lehető legvékonyabbra. 
  3. A hússzeleteket sózzuk és egy csipet fokhagyma granulátummal megszórjuk mindkét oldalát. 
  4. Ráteszünk egy szelet sajtot és egy szelet sonkát. 
  5. Összegöngyöljük. Ha nem marad egyben, akkor fogpiszkálóval vagy hústűvel összetűzzük. 
  6. A tojást keverjük össze a növényi tejjel, egy-két csipet sóval és fél teáskanál mentes ételízesítővel. 
  7. A zabpelyhet keverjük össze az édesburgonya liszttel, fele-fele arányban. 
  8. Az összegöngyölt húst forgassuk először tojásba, majd az édesburgonyalisztes keverékbe. 
  9. Alacsony hőfokon minden oldalát világosbarnára sütjük 

Tipp:

Sült édesburgonyával tálaljuk. Készítheted pulyka- vagy csirkemellből is.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben