Heti top – minden, ami zöld

Ezen a héten csupa zöldséget ehettünk. Végül is itt a nyár, lassan a természet is magához tér és ontja a zöld alapanyagokat. Mi ilyenkor a lehető legtöbb zöldet és zöldséget beiktatjuk az étrendünkbe. A szezonális étkezés az egészséges táplálkozás egyik alappillére. A másik a földrajzi közelség, vagyis a lehető legközelebbről származó termékek legyenek és persze paleo alapanyagok. 

Így a héten a család kiskertjének termései voltak a főszereplők természetesen. A rukkolás saláta málnás balzsamecetes öntettel az egyik olyan köret volt, amelyet többször is a tányérunkra raktunk az elmúlt napokban. A saláta java része a kertből származik. Remekül passzol a sült és grillezett húsokhoz. 

Mivel a zöld levelek elfoglalták a hűtőnk java részét, gyorsan cselekedni kellett. Nem csak a helyfelszabadítás volt a cél, hanem az is, hogy ne romoljanak ránk és megegyük az egészet. Ezen célok mentén készült a zöld turmix még zöldebben, hogy egy kazalnyi zöld levelet meg tudjunk enni egy hajtásra. 

Az egyik kedvenc indiai ételünk is bezöldült. A zöld curry azért lett zöld, mert szintén a kertben termett hatalmas adag spenótot is belefőztem és mondhatom nem bántuk meg. Pedig jómagam nem szeretem a spenótot, számomra borzalmas az ízvilága, de ezen formájában bármikor hajlandó vagyok megenni.