Körte torta paleo módon

Az év végi hónapok több születésnapot tartogatnak a családban. Ilyenkor persze előkerülnek a cukrászdában alkotott csodák, de a család egyik része már a tekintetét sem veti azokra. Inkább az én tortáimat várják. Íy volt ez legutóbb is, amikor a körte torta paleo módon került az asztalra. 

Ám, ha nincsenek most születésnaposok a környezetedben az se baj, egy jó tortára mindig lehet okot találni. Például ünnepeljük azt, hogy hamarosan érkezik a karácsony. Vagy azt, hogy gyönyörű őszünk volt eddig. 

Ezt a tortát elkészítheted akármilyen gyümölccsel, például almával szilvával vagy épp banánnal.

A megadott mennyiséget egy húsz centis tortaformához szabtam, de négy ember számára biztosan elég. Így amennyiben több embernek készíted, akkor megduplázhatod könnyedén. 

Mi eszünk zabot, így zabpehelylisztet használtam a tortához. Ám, ha neked nem fér bele az étrendedbe, akkor lecserélheted dióra, mogyoróra vagy nyílgyökérliszt és szezámliszt keverékére, esetleg kókuszlisztre. 

Ugyanígy az édesítőből is használd azt, amelyet megszoktál. 

Hozzávalók:

  • 3 tojás,
  • 3 evőkanál zabpehelyliszt,
  • 3-4 édes körte,
  • 3 evőkanálnyi cukornak megfelelő sztívia + édesítés a körtéhez ízlés szerint,
  • 1 teáskanál szódabikarbóna,
  • 1 csomag lapzselatin (6lap),
  • 1-2 teáskanál fahéj,
  • 1 teáskanál vanília aroma,
  • 1 dl meleg víz.

A körte torta paleo módon elkészítése:

  1. A tojásokat válasszuk szét.
  2. A fehérjét kezdjük habbá verni. 
  3. Közben tegyük hozzá a tojások sárgáját egyenként.
  4. Ezután a 3 evőkanálnak megfelelő cukornyi édesítőt és a szódabikarbónát keverjük bele és verjük tovább. 
  5. Egy fakanál segítségével óvatosan keverjük bele a zabpehelylisztet is. 
  6. Öntsük sütőpapírral bélelt tortaformába és süssük 20-25 percig 190 fokon. Akkor kész, amikor hústűt bele szúrva, majd kihúzva a tűn nem marad tészta. Ne vedd ki a tortaformából, mert majd ez fogja megtartani a tölteléket is. 
  7. A körték magházát vágjuk ki. 
  8. Tegyük turmixba a körtéket és a fűszereket és alaposan turmixoljuk össze. Kóstoljuk meg és édesítsük még, ízlés szerint.
  9. A zselatinlapokat áztassuk be hideg vízbe. 
  10. Amikor megpuhultak a lapok keverjük bele az 1 decinyi meleg vízbe. 
  11. Amikor elolvadtak a lapok, öntsük a körtés keverékhez és még egyszer turmixoljuk át. 
  12. Öntsük a torta tetejére és tegyük hűtőbe. Néhány óra múlva megszilárdul.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben