Spárgás tükörtojás vajjal

Legnagyobb bánatomra a spárga-szezon csak rövid ideig tart. Idén ráadásul meglehetősen borsos áron k0nálják ezt a különleges zöldséget. De azért találtam egy jó akciót és vettem egy csomaggal. Leginkább tükörtojással szeretem, de abból is van több variáció. Ezúttal a spárgás tükörtojás vajjal készült vacsorára.

Hozzávalók:

1 csomag zöldspárga, 6 tojás, 8 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, só, mentes ételízesítő.

A spárgás tükörtojás elkészítése:

  1. A vajat serpenyőben megmelegítjük.
  2. Beledobjuk az összezúzott fokhagymát a vajba.
  3. A megtisztított spárgát beledobjuk a vajba és megsütjük az egyik felét.
  4. Megsózzuk, majd megfordítjuk a spárgákat.
  5. Rátesszük a tojásokat.
  6. Sózzuk és megszórjuk mentes ételízesítővel a tojásokat.
  7. Addig sütjük, amíg a tojás megdermed.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben