Gyorsan elkészíthető paleo ételek, avagy így főzünk mi a Paleolcsó tankonyhájában

Májusban a tavasz jegyében főzünk a Paleolcsó tankonyhájában. Olyan ételeket készítünk el, amelyeket bármely hétköznap este a munkából fáradtan haza térve is minimális idő alatt az asztalra lehet varázsolni. A legutóbbi tanfolyamon résztvevők maguk is meglepődtek milyen gyorsan elkészíthető paleo ételek vannak a menüben.

Az “üdvözlő” kávé és némi ismerkedés után máris főzőkanalat ragadtunk és nekiláttunk elkészíteni a paleo tepsis édesburgonyát. Tíz perc alatt össze is raktuk ezt a fogást és a többi munka már a sütő dolga volt.

A gyors siker után tavaszi zöldségkrém leves készült húsgombócokkal. Ez a fogás egy rafinált csavarral készült azért, hogy a maximális ízt kihozzuk az alapanyagokból. Ez a leves egyébként remek és laktató vacsora, pláne ha éppen készülsz a bikini szezonra.

A csirkés fajita saláta is gyorsan elkészült, ami mexikó ízeit hozta el a kis tankonyhába. Olyannyira gyorsan készültek el az ételek, hogy a kérdésekre és tapasztalat cserére is bőven maradt idő. Ilyenkor kerülnek elő azok a kérdések, amelyek a hétköznapokban okoznak fejtörést a paleo étrendet követőknek. Megbeszéltük például azt, hogy mely alapanyagot honnan érdemes beszerezni. De arról is szó esett, hogy az eddig elkészült ételeket más fűszerezéssel is el lehet készíteni és így már merőben új étel lehet a tányérunkon. Arról is bővebben beszélgettünk, hogy mely ételeket és mi módon érdemes lefagyasztani, hogy ezzel is időt spóroljunk. Azt is megbeszéltük, hogy miként érdemes ezeket az ételeket vagy akár más paleo ételeket előkészíteni, hogy minél hamarabb vacsora kerüljön a család asztalára a hétköznapokon.

A végére pedig maradt az édesség, amely a paleo császármorzsa volt ezúttal. Különleges cukormentes, bio ribizli lekvárral kóstoltuk.

Ha szeretnéd te is megfőzni ezeket az ételeket és személyre szabott tanácsadást is kapni egyúttal, akkor gyere el május 25-én délelőtt a Paleolcsó tankonyhájába. Ez az utolsó alkalom, hogy ezt a menüsort megfőzzük. Júniusban már más ételek kerülnek az étlapra.