Paleo húsvéti kalács muffin formában

Idén muffin alakú kaláccsal esszük majd a sonkalében főtt tojásokat és a páratlanul finom főtt, füstölt csülköt. A paleo húsvéti kalács éppen ezért nem túl édes.

Hozzávalók:

100 g tápiókaliszt, 50 g édesbugonyaliszt, 35 g bambuszrost liszt, 30 g szezámmagliszt, 2 teáskanál szódabikarbóna, 3 tojás, 2 evőkanál citromlé, 10 evőkanál víz, 30 g kókuszzsír, 45 g eritrit, 1 csapott evőkanál cukroztalan kakaópor, 1 teáskanál vaníliaaroma.

A paleo húsvéti kalács elkészítése:

  1. A tojásoka összekeverjük az eritrittel, olvasztott kókuszzsírral, vaníliaaromával, citromlével és vízzel.
  2. Összekeverjük a tápiókalisztet, bambuszrostot, édesburgonyalisztet, szezámmaglisztet, szódabikarbónát és a kakaóport.
  3. Összeöntjük a száraz és folyékony hozzávalókat és elkeverjük.
  4. 20-25 percig állni hagyjuk.
  5. Kanállal muffinformákba tesszük a tésztét.
  6. 160-170 fokon 35 perc alatt elkészül.

Tipp:

Fontos, hogy minden hozzávaló szobahőmérsékletű legyen, mert ha hidegebb, akkor a kókuszzsír kicsapódik.

Ha kicsivel több édesítőt, kakaót és egy kis fahéjat teszel bele, akkor remek édes kalácstésztát készíthetsz.