Paleo spanyol omlett

Megfertőztem a férjemet! Mármint azzal a szokásommal, hogy ha látok egy ínycsiklandó receptet azt azonnal megpróbálom paleósítani. Legutóbb a Facebookon látott egy spanyol omlett recept videót és azonnal ki akarta próbálni édesburgonyával. Ez nem is volt nehéz feladat, mert éppen batáta betakarításban vagyunk a családdal. Így alapanyag híján nem vagyunk. A paleo spanyol omlett inkább ráérős, hétvégi reggeli vagy hétköznapi vacsora, mert kicsivel több idő elkészíteni, mint egy rántottát.

Házi ketchuppal vagy paradicsommal tálald.

Hozzávalók

0,5 kg édesburgonya, 15 dkg keménysajt, 20 dkg füstöltsonka, 4 tojás, só, 2 fej vöröshagyma, 2 evőkanál zsír.

Elkészítése

  1. A kis kockákra vágott édesburgonyát rádobjuk a zsírra.
  2. Amikor majdnem puha, akkor rádobjuk a felszeletelt vöröshagymát.
  3. Amikor a hagyma is megpuhult villával összetörjük a krumplival együtt.
  4. A tojásokat egy nagyobb tálban felverjük és sózzuk.
  5. Beledobjuk az összetört hagymás édesburgonyát.
  6. Jól összekeverjük és két részre osztjuk.
  7. A serpenyő aljára simítjuk a massza egyik felét.
  8. Rátesszük a sonkát és a sajtot.
  9. Minderre ráborítjuk a massza másik felét és elegyengetjük.
  10. Addig sütjük az egészet, amíg megpirul az alja. Ekkor a serpenyő tetejére helyezünk egy tányért és ráborítjuk a krumplis tojást.
  11. Visszacsúsztatjuk a sületlen felét a serpenyőbe és azt is ropogósra sütjük.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben