Gombaragu erdész módra

Mi tagadás a csiperke gombán túl is van élet, mi több igazából ott kezdődök, egy gombaszerető számára. Végre egy-egy élelmiszer üzletben is kapni már a csiperkén kívül más gombákat is. Legutóbb szert tettem – igen jó áron – ördögszekér és shitake gombára. Örömöm határtalan volt és gombaragu erdész módra lett belőle.

Hozzávalók:

5 nagyobb fej csiperke gomba (lehet barna is), 6 ördögszekér gomba, 10-12 shitake gomba, 1 nagy fej vöröshagyma, 3-4 szál kakukkfű (vagy 1 teáskanálnyi szárított változat), só, 4 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál zsír. 

A gombaragu erdész módra elkészítése: 

  1. A felkockázott vöröshagymát megpároljuk a felolvasztott zsíron. 
  2. Amikor már puha és átlátszó (üveges), akkor rádobjuk a felkockázott gombákat. 
  3. Megszórjuk kakukkfűvel és sóval. 
  4. Rátesszük a zúzott fokhagymát és alaposan elkeverjük. 
  5. Ha a párolás során elfőné a levét, akkor egy kis vízzel pótoljuk. 
  6. Fedő alatt addig pároljuk, amíg megpuhulnak a gombák. Kb.: 15-20 perc. 

Tipp: 

Sült hasáb édesburgonyával az igazi. De készíthetsz mellé akár paleo galuskát is.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben