• Minden recept
  • Sajtómegjelenések
  • Hírlevél feliratkozás
  • Adatkezelés
  • Kapcsolat
Paleolcsó
  • Receptek
  • Kezdőknek
  • Spórolási tippek
  • Egészség
  • Háztartás
  • Főzőkurzusok
    • Online főzőkurzus
    • Főzzünk együtt!
  • Bolt
    • Téli 4 hetes menüterv
    • Gluténmentes házi tészták
    • Paleo alapok kezdőknek e-book
    • Mindenmentes tartósítás e-book
Hírlevél
Nincs találat
Minden találat megtekintése
Paleolcsó
  • Receptek
  • Kezdőknek
  • Spórolási tippek
  • Egészség
  • Háztartás
  • Főzőkurzusok
    • Online főzőkurzus
    • Főzzünk együtt!
  • Bolt
    • Téli 4 hetes menüterv
    • Gluténmentes házi tészták
    • Paleo alapok kezdőknek e-book
    • Mindenmentes tartósítás e-book
Nincs találat
Minden találat megtekintése
Paleolcsó
Nincs találat
Minden találat megtekintése
Kezdőlap Cikkek

Ki ne hagyd! Tavaszi medvehagymás receptek

N. Kovács Barbara - N. Kovács Barbara
2022-03-29
A A
Megosztás FacebookonMgosztás Twitteren
HIRDETÉS

Az első tavaszi ehető zöld levél a medvehagyma. Hatása vetekszik a fokhagymáéval, és évek óta nagy sikernek örvend. Olyannyira, hogy gombamód szaporodnak a medvehagymás receptek. Össze is gereblyéztem nektek hármat a sajátjaim közül, amelyeket nagyon szeretek. A napokban pedig több új is készül, mert magam is nagy medvehagyma rajongó vagyok. Mondjuk minden hagymát nagyon szeretek, még a gyöngyhagymát is. 

Szomorú apropó a medvehagymás receptek között

Az abszolút kedvenc a medvehagymás receptek között nálunk a medvehagymás kijevi csirke. Bár eredete meglehetősen bizonytalan, így azt sem tudni pontosan, hogy valóban Ukrajna-e az őshazája. Mindegy is, a lényeg, hogy különlegesen finom ételről van szó.

Hasonlótémák

Takarékos tippek: befőttes üvegek újrahasznosítása

Takarékos tipp: zabpehelyliszt készítése

Ezen étel okán muszáj megemlítenem nektek egy csodás kezdeményezést. Él Londonban egy ukrán származású újságíró, receptfejlesztő és szakácskönyv író, valamint egy orosz származású szakács, szakácskönyv író. Név szerint Olia Hercules és Alissa Timoshkina. Amikor kitört Ukrajnában a háború, azonnal érezték, hogy valamit tenniük kell azért, hogy segítsenek azokon, akiket ez a borzasztó esemény érint. Összefogott hát a két gasztro szakember és megalapították a #CookForUkraine mozgalmat. Ennek keretében éttermek, séfek, szakácsok, gasztro-bloggerek főznek elsősorban ukrán vagy ukrán ihletésű ételeket. A jótékony főzésből és étkezésből származó bevételt pedig az UNICEF-nek utalják el, így segítve azokat, akik szükséget szenvednek a háború miatt. 

Milyen csodás és szimbolikus összefogás ez! Nem csak megismerheted az ukrán konyha jellegzetes ételeit, de mindezzel még segíthetsz is. Közvetlenül a just giving oldalon segíthetsz a háborúban szenvedőknek. 

Magyarországona a Nosalty csatlakozott a kezdeményezéshez és hetente egyszer az instagram oldalukon lehet csatlakozni a jótékony főzéshez és adományozáshoz. 

Medvehagymát a levesbe is!

A krémlevesek ízét is feldobja a medvehagyma. Keverhetjük hagyma-krémelvesbe, de nagyon finom a medvehagymás brokkoli krémlevesis. Ez utóbbi kiváló étel vacsorára, mert laktató, de egyáltalán nem veszélyezteti az alakodat. A leheletedet sem kell féltened, mert gyorsan elillan a hagymás aroma étkezés után. 

A másik nagy kedvencem a medvehagymás rántotta. Talán még finomabb is, mint újhagymával. Úgy is elkészítheted, hogy a nyers tojásba kevered bele a medvehagymát, de azt is megteheted, hogy a legvégén a rántottára darabolod rá a zöld leveleket. A virágját is, mert az is ehető és finom. 

Tavasz elején mindig jól esik az új zöldség, a testünk pedig nagyon hálás érte. Különösen érdemes medvehagymás ételeket enned akkor, ha magas vérnyomásban szenvedsz. Mindezeken túl csökkenti a vércukor szintet, méregtelenít és telis-tele van jótékony antioxidánsokkal.

MegosztásTweetKitűz1
N. Kovács Barbara

N. Kovács Barbara

Még akkor váltottam a paleo étrendre, amikor a szójatejen kívül semmiféle növényi tej nem létezett. Az édesburgonya is még egzotikus alapanyagnak számított és nem is lehetett kapni. Azóta sokat bővült az alapanyagok kínálata. Kipróbáltam sok mindent. Mára kialakult mit, miért és hogyan eszem, eszünk. Ezeket a tapasztalataimat és a jól bevált receptjeimet osztom meg veletek, folyamatosan kutatva az újabbakat.

HIRDETÉS

Recept ötletek

Ropogós cukkini pizza margarita

Ropogós cukkini pizza margarita

Almás-narancsos répalé

Almás-narancsos répalé

Zöldségfasírt

Zöldségfasírt

Paleo édesburgonyás rántotta

Érdekességek

Takarékos tipp: zabpehelyliszt készítése

Édesburgonya röszti gofrisütőben

Három gyors paleo egytálétel, amelyekből másnap ebéd is lehet

Paleo vaniliás puding

Az öt legjobb cukkinis paleo recept

Mi van az én konyhámban?

HIRDETÉS
  • Impresszum
  • Adatkezelés
  • Tanácsadás

© 2022 Paleolcso.hu - Minden jog fenntartva

Nincs találat
Minden találat megtekintése
  • Receptek
  • Kezdőknek
  • Spórolási tippek
  • Egészség
  • Háztartás
  • Főzőkurzusok
    • Online főzőkurzus
    • Főzzünk együtt!
  • Bolt
    • Téli 4 hetes menüterv
    • Gluténmentes házi tészták
    • Paleo alapok kezdőknek e-book
    • Mindenmentes tartósítás e-book

© 2022 Paleolcso.hu - Minden jog fenntartva

Süti beállítások

Számít a magánélet: a sütik használatáról


Weboldalunk személyre szabásához sütiket használunk: statisztikai célra, illetve hogy javíthassuk a felhasználói élményt. Oldalunkon nem gyűjtünk a látogatók azonosítására alkalmas információkat. A sütiket a böngésző tárolja a weboldal megtekintésére használt eszközön, azok eltávolíthatók a böngésző erre szolgáló funkciójával. Oldalunk használatához el kell fogadnia adatvédelmi irányelveinket. Ehhez kattintson az Elfogadom gombra. A Beállítások gombra kattintva módosíthatja a sütikre vonatkozó alapértelmezett beállításokat.
Működéshez szükséges Always active
A technikai tárolás vagy hozzáférés szigorúan szükséges az előfizető vagy felhasználó által kifejezetten kért konkrét szolgáltatás igénybevételének lehetővé tételéhez, vagy kizárólag a kommunikáció elektronikus hírközlő hálózaton keresztül történő továbbításához.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statisztika
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. A technikai tárolás vagy hozzáférés, amelyet kizárólag anonim statisztikai célokra használnak. Idézés, az Ön internetszolgáltatójának önkéntes hozzájárulása vagy harmadik féltől származó további nyilvántartások nélkül a kizárólag ebből a célból tárolt vagy lekérdezett információk általában nem használhatók fel az Ön azonosítására.
Marketing
A technikai tárolásra vagy hozzáférésre a reklámok küldéséhez szükséges felhasználói profilok létrehozásához van szükség, vagy a felhasználó nyomon követéséhez egy weboldalon vagy több weboldalon keresztül, hasonló marketingcélokból.
Manage options Manage services Manage vendors Read more about these purposes
Beállítások
{title} {title} {title}