Zöldségfasírt tükörtojással

Az egyik kedvencem. Általában azt teszek a zöldségfasírtba, amit itthon találok a hűtőben. Így akkor készítem, ha hóvége van, vagy nem volt időm vásárolni, esetleg, ha nagyon sok zöldség van a hűtőben és nem annyira frissek. Filléres mulatság még télen is. Ezúttal pontosan lemértem miből mennyit használtam, de általában csak úgy érzésre dobálom bele a hozzávalókat. Azt is elárulom, hogy a cukkíni, a karalábé és a fokhagyma ismét a családi kertből származik.

  • Nehézségi szint 75% 75%
  • Paleo szint 90% 90%

Hozzávalók

20 dkg cukkini, 20 dkg répa, 20 dkg zeller, 20 dkg hagyma, 5 dkg fokhagyma, 20 dkg karalábé, 2 tojás a fasírtba és 6 tojás tükörtojásnak, öt deka aprószemű zabpehely, só, bors, zsír.

Elkészítése

  1. A tojás és a zabpehely kivételével mindent a késes aprítóba teszek és kicsire kaszaboltatom vele.
  2. Ezután teszem bele a tojást, a zabpelyhet és a fűszereket.
  3. Forró zsíron majdnem megégetem. Mi így szeretjük. De természetesen aranybarnán is tökéletesen finom.

Pin It on Pinterest